27 Tips på Sevärt ~ Turistattraktioner i Vellinge ❤️
högst,betyg,öppet,nu
Att göra i Vellinge.
Vellinge är en charmig liten kommun i Skåne, som har mycket att erbjuda. Här är några aktiviteter som du kan göra i Vellinge:
1: Besök Skanör-Falsterbo – Skanör-Falsterbo är en av Sveriges mest populära badorter, med långa vita stränder och klart vatten. Här kan du koppla av på stranden, ta en promenad längs kusten eller bada i havet.
2: Besök Vellingeblomman – Vellingeblomman är en stor plantskola med ett stort utbud av växter, blommor och trädgårdsdekorationer. Här kan du ta en promenad i de vackra trädgårdarna och få inspiration till din egen trädgård.
3: Gå på loppmarknad – Vellinge har flera loppmarknader som är populära bland både lokalbefolkning och besökare. Besök till exempel Kupan, en second-hand butik som säljer kläder, möbler och andra föremål till förmån för välgörenhet.
4: Utforska naturen – Vellinge har många fina naturreservat, som till exempel Kämpinge strandbad. Här kan du vandra, cykla eller ta en picknick och njuta av naturen.
5: Besök Vellinge kyrka – Vellinge kyrka är en vacker kyrka från 1100-talet, med många intressanta detaljer och en spännande historia.
6: Gå på museum – Vellinge har flera små museer som är värda ett besök. Besök till exempel Vellinge konsthall, som visar utställningar av lokala konstnärer.
Njut av mat och dryck – Vellinge har flera bra restauranger, kaféer och bryggerier där du kan njuta av lokala specialiteter och god mat och dryck. Besök till exempel Örby Gård, en ekologisk restaurang som serverar mat från lokala producenter.
Tips på 27 Sevärdheter i ❤️ Vellinge
Bolmers högar
Bolmers högar består av två stora gravhögar på Söderslätt från äldre bronsåldern (ca 1300 f.Kr.) belägna i Mellan-Grevie i Skåne.
Bärnstensmuseet
Bärnstensmuseet i Kämpinge. Utställningar om bärnsten, strandfynd, arkeologiska fynd.
Danska kyrkan
Ruinresterna i kullarna vid tångvallen på Falsterbo golfbana vid danska kyrkosträtet undersöktes på 1880-talet av Georg J:son Karlin.
Eskilstorpsdösen
Ute vid kusten, endast några stenkast från Öresund, ligger en s.k. stendös från ca 4.000 f.Kr.
Eskilstorps Ringen
Eskilstorps ringen trolig anläggning från vikingatid – tidig medeltid. Kan ha varit en vallgrav som omgett en kulle på vilket ett vakttorn av trä stått.
Falsterbohus borgruin
1311 nämns Falsterbohus för första gången i bevarade historiska källor i samband med att den ursprungliga borgen förstördes i en attack från hanseatiska styrkor riktade mot den danske kungen Erik Menved.
Falsterbo Fyr
Falsterbo fyr byggd efter ritningar av arkitekt var Olof Tempelman togs i bruk den 20 september 1796.
Falsterbo Museum
Från Hansatid till Nutid – visar Skanör och Falsterbos lokalhistoria.
Galgplatsen på Skanörs Ljung år 1590
Sommaren 1970 hittades på Ljungen en rund platå, cirka 14 meter i diameter.
Höllviken Skulpturpark
Falsterbonäsets Open Air Museum består av sex stora bronsskulpturer på socklar av skånsk granit.
Klockaredösen
Klockaredösen en stenkammargrav från yngre stenåldern.
Kolabacken
Kolabacken är nordens äldsta fyrplats från 1222.Här upprättade dominikanermunkar med skriftligt tillstånd av danske kungen Valdemar Sejr en fyrbåk,
Kungshögen
Kungshögen utgrävningar 1890 fann man ett keramikgravkärl som med sin målade dekor avbildar ett hus.
Kämpinge kyrkplats
Kämpinge kyrka byggdes på 1400-talet, då byn tack vare sillafisket fått de ekonomiska resurser som krävdes.
Kämpinge vall
Kämpinge vall sträcker sig från Östersjön åt nordost mot Kämpinge by och är cirka 600 meter lång.
Lundbergagården
Den kringbyggda Andreas Lundbergagården är en av de få gårdar som undgick de stora bränder som drabbade Falsterbo vid förra sekelskiftet.
Månstorps gavlar
Månstorp är en urgammal sätesgård, Mogenstrup, vars förste kände ägare tillhörde den danska släkten Hack.
Naturum
Naturum Falsterbo öppnar den 6 februari 2016 och förmedlar spännande kunskaper om den fascinerande naturmiljön kring Falsterbo Strandbad och dess omgivningar.
Skanörs borgruin
Skanörs borg var en borg som låg i medeltida Skanör. Dagens ruiner som ligger norr om Skanörs kyrka, består av en ruinkulle och vallgravar.
Stubbamölla
Skanörs stubbkvarn är en av de äldsta bevarade väderkvarnarna i Skåne och står ännu på sin ursprungliga plats invid Hamnvägen.
Vikingareservat
Fotevikens Museum, som skapades 1995, är en offentlig institution tillika ett kommunalt museum i Vellinge Kommun.
Collins Sten
De tallar och granar som är en stor del av skogen har planterats av kyrkoherden Carl Jakob Collin som var kyrkoherde i Räng och St Hammar och kom till bygden 1871.
Bibliska trädgården
Bibliska trädgården är belägen på Stora Hammars kyrkogård öster om kyrkan.Här kan du meditera över livets förgänglighet,
Bröddarps Mölla
Kvarnen är en stubbamölla som byggdes 1840 av kvarnägaren Jon Andersson. Kvarnens ursprungliga inredning är fullständigt bevarad.
Stora Hammars mölla
Stora Hammars mölla är byggd år 1868 av Per Jönsson, möllan är en så kallad holländare,
Måkläppen
Reservatet Måkläppen omfattar såväl ön som de omgivande grunda vattnen.
Skanörs Rådhus Anno 1777
Rådhuset i Skanör är en envånings tegelbyggnad på hög stensockel med en källare.