Sevärdheter/besöksmål Sibbhult

Lista Sevärdheter Sibbhult

Strövområdet Barnens Skog

Letar ni ett gratis utflyktsmål i Skåne för barn då kan kanske det här passa bra.Både familjer och skolgrupper är glada för att denna ovanliga naturlekplats finns.

Skånes lapidarium i Sibbhult

Lapidariet i Sibbhult är ett av få i Sverige. På en begränsad yta kan man se hur gravstenarnas utseende har förändrats under åren.Den 26 maj 2012 invigdes Skånes lapidarium i Sibbhult, som ligger i Östra Göinge.

Soldattorpet Rodatorpet

Indelningsverket infördes 1682 av Karl XI. Det innebar att landet indelades i små administrations områden, som alla skulle hålla minst en knekt. De gårdar som ingick i området tvingades att förse och underhålla en soldat med ett soldattorp för den indelta armén.

Sibbhults Glasmuseum

Initiativtagare till glasbruksindustrin i Sibbhult var Anders Brynolf”Sebben” Nilsson.Sibbhults glasbruk låg nedanför slottet på andra sidan järnvägen.

Skulpturparken i Sibbhult

Göinges grund är stenen. Här har ”det svarta guldet” diabasen brutits under lång tid och många är de människor som har kommit hit för att få uttrycka sig i detta fantastiska material.

Sporrakulla

Den första kända arrendatorn var Bendt Oredsen. Han omnämndes 1659, året efter Skåne blev svenskt, då han stod anklagad för att ha utspisat snapphanar.

Stenindustrimuseum

Utemuseum är en utställningsform som Regionmuseet & Landsantikvarien i Skåne har utvecklat sedan 1986.Finns idag på tre platser i Skåne Kjugekull, Hallands Väderö och Haväng.

Translate »