Att göra i Kävlinge.
Kävlinge är en kommun belägen i Skåne, södra Sverige. Här är några förslag på saker att göra i Kävlinge:
1: Besöka Kävlinge slott: Kävlinge slott är en imponerande byggnad med anor från 1300-talet. Här kan du besöka slottet och dess trädgårdar, och även ta del av olika evenemang som anordnas här.
2: Gå på utflykt längs Kävlingeån: Kävlingeån är en vacker å som rinner genom kommunen. Du kan ta en promenad längs ån och njuta av den fina naturen.
3: Besöka Kävlinge bibliotek: Kävlinge bibliotek är en trevlig plats där du kan låna böcker, tidskrifter och filmer. Här arrangeras även olika evenemang för både barn och vuxna.
4: Besöka Kävlinge museum: Kävlinge museum är ett lokalt museum som visar kommunens historia. Här kan du lära dig om livet på landsbygden och industrins utveckling i området.
5: Utforska naturreservatet Järavallens Strövområde: Detta naturreservat är en vacker plats där du kan vandra och cykla längs fina stigar och uppleva den skånska naturen.
6: Besöka Kävlinge konsthall: Kävlinge konsthall är en plats där du kan uppleva konstverk av olika konstnärer från regionen och landet.
7: Gå på Kävlinge marknad: Kävlinge marknad hålls varje år i augusti och är en trevlig marknad med massor av försäljare och aktiviteter.
8: Spela golf: Kävlinge har flera golfbanor där du kan spela golf och njuta av den vackra naturen samtidigt.
9: Besöka Kävlinge kyrka: Kävlinge kyrka är en vacker kyrka från medeltiden och är väl värt ett besök om du är intresserad av historia och arkitektur.
10: Ta en utflykt till Lund eller Malmö: Kävlinge ligger nära städerna Lund och Malmö, vilket gör det enkelt att ta en dagsutflykt och uppleva stadslivet i dessa städer.
Tips på 12 Sevärdheter i ❤️ Kävlinge
Gillhögs gånggrift
Gånggriften ligger i en gravhög som är cirka 25 meter i diameter och 2,5 meter hög.
Hofterupsdösen
Hofterupsdösen är en så kallad dös, en stenkammargrav från yngre stenåldern.
Karaby backar
Trots alla mystiska saker som sägs om Vashögsbacken så vet vi att de troligen är gravhögar från bronsåldern cirka 4000 år gamla.
Klockaregården
Intill den gamla kyrkan i Kävlinge, i den lilla kyrkparken, ligger ett korsvirkeshus med halmtak.
Kämpestenarna
Två meter höga stenblock visar de sista resterna av en domarring. I Dybecks Fornminnen omtalas att en kämpe vid namn Harvard skall vara begraven på platsen denne skall ha namngivit häradet.
Allarps Kvarn
Allarps Qvarn har gamla anor. Den omnämndes som kvarntorp med skvalte kvarn(enkel kvarn med vertikal axel) redan på 1670-talet.
Löddeköpinges Skolmuseum
Upplev skolmiljö från 30-60-talet. Se utbildningsmateriel från svunna tider.
Stenbocksvallarna
Barsebäck skans med vallgrav utmed kusten löper en meterhög vall. Anläggningen byggdes på 1710-talet, när Magnus Stenbock var guvernör i Skåne, därav namnet Stenbocksvallar.
Vikinga Tider
Vikinga Tider är ett unikt arkeologiskt friluftsmuseum, med fokus på vikingatid och tidig medeltid.
Fredwicksfeldtska Möllan
I Löddeköpinge finns en av Skånes ståtligaste väderkvarnar, vars namn troligen kommer från ägarinnan till Barsebäcks gods, Fredrique Bonde.
Ljunghög 5000 år gammal
Gånggrifterna tillhör Europas äldsta monument.
Slaget vid Dysie bro
Slaget vid Dösjebro eller Slaget vid Dösjöbro var ett fältslag som ägde rum vid Dösjebro i Skåne år 1181.